UEFA-voorzitter Ceferin: Ik hoop dat ze hun Super League met twee zullen spelen

UEFA-voorzitter Ceferin: "Ik hoop dat ze hun Super League met twee zullen spelen"

22-12-2023 09:55
9

Sinds gisteren hebben al tientallen topclubs hun ongenoegen geuit rond de vernieuwde Super League. In tegenstelling tot de twee Spaanse toppers, FC Barcelona en Real Madrid, die wel openlijk voorstanders zijn van het format. UEFA-voorzitter Aleksander Cerferin reageert tijdens de persconferentie van de UEFA met de knipoog op hun standpunt.

"Ik hoop dat ze hun fantastische competitie met twee zullen spelen", aldus Ceferin. "We gaan zelfs niet proberen hen te stoppen. Ze mogen oprichten wat ze willen. Ik hoop dat ze zo snel mogelijk beginnen", aldus Ceferin.

Hoewel de vernieuwde Super League meer een 'open systeem' zou zijn dan het oorspronkelijke format, gaat Ceferin hier niet mee akkoord. "We hebben de zogenaamde presentatie van organisator A22 Sports bekeken. Ik wist niet goed of ik geschokt of geamuseerd moest zijn door dit spektakel. Uiteindelijk stellen ze een nog geslotener systeem voor dan in 2021. Een idee dat toen al door de voetbalwereld werd afgewezen", klinkt het.

FIFA-voorzitter Gianni Infantino sluit zich aan bij het standpunt van de UEFA. "In het verleden hebben wij altijd de beste toernooien georganiseerd en dat zal ook in de toekomst zo zijn", aldus Infantino.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.