Cercle Brugge over ambities: “Zesde plaats mag geen obsessie worden”

Cercle Brugge over ambities: “Zesde plaats mag geen obsessie worden”

18-12-2023 20:25

Cercle Brugge lijkt het de topclub dit seizoen moeilijk te maken. Groen-Zwart staat met 28 punten net buiten de top zes, maar blijft ondanks het blessureleed wel sterk presteren. Schaduwcoach Jules Verriest sprak met Het Nieuwsblad.

Verriest ziet een sterk Cercle Brugge. “De ploeg is jong maar mentaal wel voldoende sterk. De zesde plaats halen kan, maar het wordt moeilijk. Het zal drummen worden. Deze jonge ploeg moet het match per match aanpakken. De jongens moeten de focus erbij houden, maar die zesde plaats mag geen obsessie worden, want dan zal het verkeerd lopen.”

De schaduwcoach denkt niet dat er veel zal zal gebeuren tijdens de wintertransfermarkt. “Ik verwacht tijdens de winterstop niet zoveel veranderingen. Ik denk dat de meeste spelers nog minstens zes maanden zullen blijven. Ze zitten hier prima en maken progressie. Voor een stap hogerop moet je ook helemaal klaar zijn.”

Verriest ziet een jong Cercle Brugge. ”Daland bijvoorbeeld zat weer op de bank. Ik merk ook dat het vaak alles of niks is. Het is winnen of verliezen, vier weken top of vier weken niks. Ook dat is eigen aan dit systeem en jonge spelers.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.