STVV-uitblinkers kunnen vertrekken richting buitenland: Hopelijk blijven ze

STVV-uitblinkers kunnen vertrekken richting buitenland: "Hopelijk blijven ze"

24-11-2023 18:46

STVV is bezig aan een sterk seizoen en zag heel wat jongens deze campagne doorbreken. Onder andere Matthias Delorge, Jarne Steuckers en Matte Smets speelden zich al in de kijker. Zorgt dat ook voor een vertrek?

De voorbije weken werden heel wat van de STVV-smaakmakers ook gelinkt aan een vertrek. Delorge wordt genoemd bij een Belgische topclub en Eintracht Frankurt, terwijl Steuckers de interesse van Colombus Crew geniet. Verschillende Duitse clubs zouden Smets dan weer volgen.

"Het is een signaal dat we als club goed bezig zijn", geeft coach Thorsten Fink aan bij Het Belang van Limburg. Bij STVV wil men het trio liefst tot het einde van het seizoen houden. Fink gelooft ook dat dat zal gebeuren. "Ik hoorde nog van geen enkele speler dat hij wil vertrekken. Hopelijk blijft dat zo tot na het seizoen, want het is voor jonge spelers belangrijk dat ze ritme kweken", vertelt de coach.

Volgens Fink zou het ook een goede beslissing zijn als de drie jongens toch blijven. "Als ze vertrekken, moeten ze zeker zijn dat ze elders aan spelen toekomen en dat ze klaar zijn om de stap te zetten. Nu, onze jongeren zijn bescheiden, ze werken hard en ze hebben een goede entourage. Ik ben er dus gerust op dat er geen foute beslissingen zullen genomen worden", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.