Gent, Standard en Genk vrezen voor leegloop bij internationale toernooien

Gent, Standard en Genk vrezen voor leegloop bij internationale toernooien

22-11-2023 11:15
3

Na de winterstop zou KAA Gent geconfronteerd kunnen worden met een massale leegloop in hun verdediging vanwege de Afrika Cup en de Asian Cup. Niet alleen Gent, maar ook Standard en KRC Genk kijken met bezorgdheid naar de mogelijkheid van een exodus van spelers. Dat merkt Het Nieuwsblad ook op. 

De drukke internationale kalender werpt nu al zijn schaduw over de eerste weken na de winterstop voor verschillende topclubs. Tot begin februari zullen de Afrika Cup en de Asian Cup plaatsvinden, toernooien die spelers uit de Jupiler Pro League kunnen weghalen.

Gent houdt haar adem in, in afwachting van de selectie van Afrikaanse en Aziatische internationals. Het scenario waarbij ze acht spelers, inclusief hun gehele defensie met namen als Watanabe, Kandouss en Torunarigha, kunnen verliezen, lijkt een mogelijkheid. 

Standard loopt ook het risico meerdere belangrijke spelers te moeten afstaan. KRC Genk moet ook vrezen voor een leegloop. Denk maar aan El Khannouss, Kayembe en Paintsil. Andere teams zoals Antwerp, RSC Anderlecht, Club Brugge en Union Saint-Gilloise ontlopen dit probleem grotendeels vanwege hun beperkte aantal internationals uit die regio's.