'Opvolger Schreuder lijkt bekend: Hernan Crespo nadert akkoord'

OFFICIEEL: Crespo is de opvolger van Schreuder (ex-Club Brugge) bij Al Ain

8 november 2023 om 19:27
Laatste update: 8 november 2023 om 19:27

De opvolger van Alfred Schreuder bij Al Ain lijkt al bekend te zijn. Hernán Crespo zou op het punt staan om de voormalige trainer van FC Twente, TSG Hoffenheim, Club Brugge en Ajax te vervangen bij de club uit Abu Dhabi, zo meldt Fabrizio Romano.

Crespo stond aan het roer bij Al Duhail, voordat de club hem verving door Cristophe Galtier, de oud-trainer van Paris Saint-Germain. Eerder was hij als trainer werkzaam bij Modena, Banfield, Defensa y Justicia en São Paulo. Bij het grote publiek zal Crespo vooral nog bekend zijn van zijn tijd als voetballer, waarin hij als spits speelde voor clubs als Lazio Roma, Chelsea, AC Milan en Internazionale.

'Al-Ain maakt bekend dat het contract van de Nederlandse coach met wederzijds goedkeuren is ontbonden', luidde het clubstatement op X, aangaande het vertrek van Schreuder. De Nederlandse coach is niet ontslagen vanwege slechte resultaten, maar vanwege een gebrek aan samenhang tussen de Nederlandse trainer en de rest van zijn staf. Van de vijftien wedstrijden onder leiding van Schreuder werden er namelijk dertien gewonnen door Al-Ain.

Alfred Schreuder was van 3 januari tot en met 30 juni 2022 de hoofdtrainer van Club Brugge en maakte de club voor de 3e keer op rij kampioen.

Update: De club heeft nu ook officieel bevestigd dat Crespo de nieuwe coach wordt.