Callens (15) krijgt profcontract bij Club Brugge: Mijn droom is de eerste ploeg

Callens (15) krijgt profcontract bij Club Brugge: "Mijn droom is de eerste ploeg"

02-11-2023 20:16
2

Club Brugge zet steeds meer in op jonge talenten en wil de eigen jeugd kansen geven. De voorbije jaren kregen onder andere Jorne Spileers, Kyriani Sabbe en Maxime De Cuyper minuten. Dat kan nu ook gaan gebeuren met Emiel Callens.

Callens is een vijftienjarige middenvelder die al sinds de U7 uitkomt voor Club Brugge en in de jeugdopleiding ook indruk wist te maken. Volgens Krant van West-Vlaanderen heeft hij ook genoeg overtuigd om zijn handtekening te mogen zetten onder een profcontract. Hij hoopt dan ook te kunnen doorbreken bij Club Brugge.

De jonge Callens heeft er ook veel voor over om door te breken. "Mijn droom is om bij de eerste ploeg van Club Brugge te spelen", zegt hij. "Daarom is discipline heel belangrijk. Zo moet ik al eens een feestje missen, of ga ik vrijdagavond vroeg slapen terwijl mijn vrienden nog afspreken", aldus Callens.

Hij heeft echter ook veel steun, onder andere van zijn ploegmaats die samen met hem op internaat zitten. "We hebben dezelfde ambitie, wat het eenvoudiger maakt om elkaar bij moeilijkere momenten te helpen en vol voor onze doelen te gaan. Hoewel er natuurlijk gezonde onderlinge concurrentie is, zit de ploegsfeer echt wel goed", besluit hij.