De Bleeckere geeft toe dat Anderlecht opnieuw werd benadeeld: “Recht op penalty”

De Bleeckere geeft toe dat Anderlecht opnieuw werd benadeeld: “Recht op penalty”

30-10-2023 19:24
28

RSC Anderlecht won op de afgelopen speeldag met 5-1 van Oud-Heverlee Leuven. In die match had Anderlecht volgens Frank De Bleeckere minstens één en misschien wel twee strafschoppen moeten krijgen. Die werden niet gefloten.

In de 36e minuut ging Ludwig Augustinsson na een corner tegen de vlakte. Scheidsrechter Nathan Verboomen en VAR Wesli De Cremer keken naar de fase en vonden het geen strafschop. "We zien de verdediger van OHL toch voor een vrij lange periode aan de speler van Anderlecht hangen. Die situaties zijn niet alijd makkelijk te beoordelen, maar waar wij van vinden dat die moeten beoordeeld worden op een strafschop. We hadden ook een VAR interventie verwacht", aldus De Bleeckere. 

Na de rust was er ook nog een strafschopfase met Theo Leoni. Opnieuw ging de bal niet op de stip. Volgens De Bleeckere maakt de scheidsrechter hier de beslissing op terrein en was hij prima geplaatst. "Wij moeten vaststellen dat de verdediger van Leuven Leoni even vast heeft. We kunnen hier de mening van de scheidsrechter volgen om geen strafschop te fluiten, ondanks het contact. Maar we moeten eerlijk zijn: als de scheidsrechter op het veld een strafschop geeft, zal de VAR zich niet mengen", stelt de scheidsrechtersbaas. 

Op speeldag elf van de Jupiler Pro League verloor Anderlecht met 3-2 van Standard. Na die match gaf scheidsrechter Jonathan Lardot toe dat hij eigenlijk ook een penalty had moeten fluiten voor paars-wit, maar dat de VAR hem niet riep om naar de beelden te kijken. Er werd toen een fout gemaakt op Kasper Dolberg.