'Nagelsmann hakt knoop door: na negen jaar nieuwe aanvoerder bij Duitsland'

'Nagelsmann hakt knoop door: na negen jaar nieuwe aanvoerder bij Duitsland'

18 oktober 2023 om 19:01

Manuel Neuer is na negen jaar niet langer de aanvoerder van het Duitse elftal. Bondscoach Julian Nagelsmann heeft bevestigd dat Ilkay Gündogan de band op het EK in eigen land zal dragen, terwijl het ook niet zeker is of Neuer überhaupt onder de lat staat tijdens dat toernooi.

Vlak na het WK van 2014, toen Philipp Lahm stopte als international, werd Neuer aanvoerder van Die Mannschaft. Nu is de ervaren goalie zijn band echter kwijt, bevestigt Nagelsmann in gesprek met BILD. "'Ik heb hem er telefonisch over gesproken en hij reageerde begripvol. Manuel is een professional."

Wegens een zware blessure speelde Neuer sinds het WK in Qatar al niet meer voor Duitsland. Sindsdien staat Marc-André ter Stegen onder de lat bij de Duitsers. Volgens BILD lijkt Neuer op korte termijn zijn rentree te gaan maken, maar zou hij niet meer de eerste keus zijn bij de nationale ploeg. Nagelsmann lijkt vast te gaan houden aan Ter Stegen.

Duidelijk is in ieder geval dat Gündogan de nieuwe captain is van Duitsland. De 32-jarige middenvelder van FC Barcelona droeg in de afgelopen duels de band al door de afwezigheid van Neuer. Op het EK in eigen land zal Gündogan ook de aanvoerder van de Duitsers zijn.