VP Rapport: Lukebakio en Doku tonen zich, toch zorgen om Faes

13-10-2023 23:31 Laatste update: 14-10-2023 17:00
73

De Rode Duivels zijn erin geslaagd om zich te plaatsen voor het EK na een heuse zweetpartij tegen Oostenrijk. Het werd zwoegen voor de Belgische jongens, die het zeker niet makkelijk hadden en uiteindelijk wel met 2-3 wonnen. VoetbalPrimeur.be zorgt voor het rapport.

Matz Sels – 7
Door de zieke Koen Casteels kreeg Sels nog eens de kans om zich te tonen. Dat deed hij ook. De Oostenrijkers wisten flink wat kansen bij elkaar te voetballen, maar hield goed stand en hield de Rode Duivels meermaals recht. Had weinig in te brengen bij de twee tegendoelpunten.

Timothy Castagne – 5
Kwam er aanvallend helemaal niet aan te pas en kende defensief opnieuw een bijzonder moeilijke wedstrijd. Voor Castagne blijft het toch flink zoeken bij de Rode Duivels.

Wout Faes – 4
Andermaal heeft Faes geen al te beste partij achter de rug bij de Rode Duivels. De verdediger blijft de fouten opstapelen en had het bijzonder moeilijk tegen Oostenrijk. Misschien toch tijd voor een andere pion?

Jan Vertonghen – 6
Had het net zoals Faes moeilijk om de Oostenrijkers van kansen te houden, al zaten er bij de veteraan geen foutjes in. Was in het absolute slot wel nog de redder in nood bij een kans voor Oostenrijk.

Arthur Theate – 5,5
De meest actieve van alle Duivelse verdedigers, met enkele goede intercepties en een paar aanvallende acties. Beging in het slot wel nog hands en veroorzaakte daarmee een strafschop. Had het daarna een pak moeilijker.

Amadou Onana – 6
Het was werkendag voor Onana, die in de eerste helft toch wel de grote stofzuiger was. De middenvelder zat er defensief meermaals tussen en zorgde toch nog voor enige stabiliteit. Een onmisbare pion, al moeten zijn fouten eruit. Pakte andermaal rood en zorgde daardoor ook weer spanning in de wedstrijd.

Orel Mangala – 5
Terwijl zijn collega-middenvelder uitblonk, had Mangala het toch een pak moeilijker. Moest voor evenwicht zorgen, maar had het moeilijk om zich te onderscheiden en speelde al bij al een onzichtbare wedstrijd.

Dodi Lukebakio – 8
Enkele keren een gesel voor de Oostenrijkse defensie, ook goed genoeg voor een doelpunt. Met één sterke actie in de eerste helft zorgde hij meteen voor een voorsprong en ook in de tweede helft wist hij weer te scoren.

Jérémy Doku – 8
Heeft u gekeken Pep Guardiola? Dat Doku goed kan voetballen, wist iedereen al. Tegen Oostenrijk zette hij dat nog eens extra in de verf met enkele knappe acties én een heerlijke assist voor Lukaku. Toen hij van het veld ging, raakten de Rode Duivels ook alle rust voorin kwijt.

Loïs Openda – 4
Kreeg van Domenico Tedesco verrassend de voorkeur op Yannick Carrasco, maar stelde toch teleur. Werd amper betrokken in het spel en werd ook terecht vervangen.

Romelu Lukaku – 6,5
Iets meer aanwezig, maar speelde net zoals Openda een vrij onzichtbare eerste helft. Miste nog dé kans op de 0-2, maar was wel trefzeker voor de 0-3. Kwam na zijn treffer wel een pak beter voor de dag.

Yannick Carrasco – 6
Verving Openda bij de rust en zorgde voor iets meer balbezit, maar uitblinken deed de flankspeler ook niet.