'Geraerts won strijd voor job bij Schalke 04 van twee grote voetbalnamen'

'Geraerts won strijd voor job bij Schalke 04 van twee grote voetbalnamen'

14-10-2023 21:32
7

Karel Geraerts heeft na enkele maanden zoeken een nieuwe club gevonden en ging eerder deze week aan de slag bij Schalke 04. Een nieuwe stap voor Geraerts, die de strijd voor een job bij de Duitse traditieclub won van enkele andere grote namen.

Bij BILD weet men dat Geraerts niet de eerste keuze was. Aanvankelijk ging de Duitse club voor ex-spits Raul, die momenteel aan de slag is bij het tweede elftal van Real Madrid. Schalke 04 deed ook een toenadering, maar die weigerde al snel het aanbod.

Schalke 04 bleef dus zoeken naar een nieuwe coach en had nog enkele andere namen op het lijstje staan. Zo waren ook Ruud Van Nistelrooy en Andriy Shevchenko targets van Die Königsblauen. Twee trainers die net zoals Geraerts zonder club zaten.

Grote namen, Geraerts wint
Van Nistelrooy was recent nog aan de slag bij PSV, maar besloot er eind vorig seizoen om zelf op te stappen en heeft nog steeds geen nieuwe club gevonden. Daarnaast was er ook nog de werkloze Shevchenko, die in het verleden bondscoach was van Oekraïne en weinig indruk wist te maken bij Genoa.

Toch werd het uiteindelijk Geraerts, die tijdens vergaderingen met het bestuur van de club indruk wist te maken. Van Nistelrooy en Shevchenko waren al snel niet langer het hoofdtarget van Schalke 04, dat koos voor Geraerts.