Vandenbempt over RSC Anderlecht: Fredberg ondergraaft autoriteit Riemer

Vandenbempt over RSC Anderlecht: "Fredberg ondergraaft autoriteit Riemer"

26-09-2023 10:38
11

Peter Vandenbempt sprak tijdens het programma Extra Time over hoofdtrainer Brian Riemer bij RSC Anderlecht. Riemer verlengde onlangs zijn contract tot 2026 en de tandem tussen CEO-sports Jesper Fredberg en Riemer was onderdeel van het gesprek.

Vandenbempt vindt dat Fredberg een negatieve invloed heeft op de autoriteit van Riemer als hoofdtrainer bij Anderlecht. "Fredberg stelt zelf wel dat hij geen aanwijzingen geeft of aanstuurt op wissels, maar de perceptie alleen al ondergraaft de geloofwaardigheid en de autoriteit van de trainer", citeert Sporza Vandenbempt

Vandenbempt vertelt verder over de perceptie van de verhoudingen bij Anderlecht. "Nu leeft de perceptie dat het Fredberg is die te veel bepaalt wat er gebeurt en dat is misschien ten onrechte voor Brian Riemer", deelt Vandenbempt.

Vandenbempt reageert vervolgens op de vraag of Riemer dan wel de juiste man is aan het roer bij Anderlecht. "Hij is geliefd bij de spelers en op het moment dat hij is gekomen, was hij de ideale trainer. Zijn positivisme en optimisme hebben een frisse wind in de club geblazen en iedereen in zichzelf doen geloven", besluit Vandenbempt.