Van Bommel sprak Xavi na Barcelona-Antwerp: “Een ongelooflijk goed team”

Van Bommel sprak Xavi na Barcelona-Antwerp: “Een ongelooflijk goed team”

20-09-2023 10:14
3

Mark Van Bommel had ongetwijfeld gehoopt op een off-day bij Barcelona. Dat was, helaas voor Antwerp, niet het geval. The Great Old ging met 5-0 onherroepelijk de boot in tegen een zakelijk Barcelona. Xavi was dan ook erg tevreden na de partij. 

Ook al kon Antwerp geen vuist maken tegen een oppermachtig Barcelona, toch was het ook voor Van Bommel met momenten een lust voor het oog. Xavi kreeg zelfs complimenten van Van Bommel. "Hij vertelde me dat hij vond dat we een ongelooflijk goed team hadden", zei de Catalaan, geciteerd door RTBF.

"Ik ben erg tevreden", begon Xavi in de persconferentie na de wedstrijd. "Blij met het resultaat, maar vooral met de kwaliteit van het spel. Dit is waarschijnlijk het beste voetbal dat we hebben gespeeld sinds mijn komst. Dit is de weg die we willen bewandelen, het team maakt me trots."

Barça is nog steeds aan het verbouwen, en ze zijn erin geslaagd om een aantal last-minute talenten aan te trekken in de mercato. "We hebben spelers toegevoegd die de ploeg hebben verbeterd, maar we spelen ook op een hoog niveau." Vooral Joao Felix schitterde in de wedstrijd en werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd na een brace en een assist. "Hij begrijpt zijn rol in het team perfect. We moeten altijd onze concentratie en intensiteit vasthouden."