Bosz over Bakayoko bij PSV: Een beetje gênant als speler de bal niet afgeeft

Bosz over Bakayoko bij PSV: "Een beetje gênant als speler de bal niet afgeeft"

17 september - 14:03

PSV won zaterdag met Rode Duivel Johan Bakayoko en Noa Lang (ex-Club Brugge) van NEC met 4-0. Het was een gemakkelijke overwinning voor de koploper van de Eredivisie, toch kwam er in de slotfase een “gênant” moment volgens hoofdtrainer Peter Bosz.

In de 87e minuut kreeg PSV een penalty, de ploeg stond op dat moment met 3-0 voor. Bakayoko had de bal vast om hem te nemen, maar ook de teruggekeerde Hirving Lozano stond te popelen om hem te nemen. De ingevallen spits Ricardo Pepi ging er dan weer vanuit dat hij degene was die hem mocht binnenschieten.

Uiteindelijk moest aanvoerder André Ramalho eraan te pas komen om duidelijk te maken wie er mocht aantreden voor de penalty. “Bij ons trappen de spitsen de strafschoppen. Het is dan natuurlijk altijd een beetje gênant wanneer daar een speler (Bakayoko in dit geval) met de bal in zijn handen staat en hem niet wil afgeven, of zo lijkt het toch”, citeert VI hoofdtrainer Bosz.

Bosz geeft aan dat aanvoerder Ramalho dit uitstekend oploste. Volgens de hoofdtrainer bestaan er geen twijfels over wie de aangewezen penalty-nemers zijn bij PSV. “Dan komt er nog een andere aan die hem ook wil nemen, terwijl Pepi gewoon de aangewezen man is. Ik vond dat André dat uitstekend deed. Hij kwam het even verifiëren bij ons en Pepi is de nummer twee”, besluit Bosz.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s