Kompany wil Burnley in middenmoot van de Premier League: "Geen wondermiddel"

Kompany wil Burnley in middenmoot van de Premier League: "Geen wondermiddel"

17 september 2023 om 13:18

Burnley kent een moeilijke start van het seizoen. De mannen van Vincent Kompany verloren ondertussen al drie thuiswedstrijden met stevige cijfers. Maandag gaat Kompany op zoek naar zijn eerste punten bij Forest. 

Op de eerste speeldag verloor de voormalige T1 van RSC Anderlecht met 0-3 van City, later ging het met 1-3 de boot in tegen Villa en verloren ze met 2-5 tegen Tottenham. Kompany heeft benadrukt dat er geen "wondermiddel is om te overleven”. 

In de aanloop naar de trip van Burnley naar Nottingham Forest op maandag is Kompany ervan overtuigd dat veel geld uitgeven geen garantie is om degradatie te voorkomen. Burnley haalde maar liefst veertien nieuwe spelers en de kern lijkt toch nog niet helemaal op elkaar ingespeeld te zijn. 

"Uiteindelijk realiseer je je dat het gat tussen de Premier League en elke andere competitie, maar vooral de Championship, zo groot is dat je het moet dichten", vertelde hij tijdens een persconferentie, geciteerd door Le Soir. "Teams moeten enorme financiële inspanningen leveren om in deze divisie te blijven. Er staat veel op het spel. Geen enkele hoeveelheid geld kan je aan de tafel krijgen of succes garanderen, dat is gewoon niet mogelijk.”

"Het doel voor ons is niet om een team te zijn dat constant moet strijden in de Premier League", voegde hij eraan toe. "We erkennen dat het op dit moment een strijd is, maar het doel is om over twee, drie of vier jaar te bouwen aan een team dat in de Premier League thuishoort.”