Van Dijk na uitspraken van Van Gaal over Messi: Ik deel dezelfde mening niet

Van Dijk na uitspraken van Van Gaal over Messi: "Ik deel dezelfde mening niet"

05-09-2023 17:01

Virgil van Dijk heeft zich uitgelaten over de woorden van Louis van Gaal over het WK in Qatar. De bondscoach van Nederland tijdens dat toernooi had het gevoel dat Argentinië daar wereldkampioen moest worden en dat het een vooropgezet spel was. Van Dijk is het daar niet mee eens.

"Ik heb het vanmorgen gehoord inderdaad", vertelt Van Dijk tegenover de NOS over de woorden van Van Gaal. "We hadden vanochtend ook een meeting en dat vond ik iets belangrijker. En dat is het eigenlijk wel. Het is natuurlijk zijn mening. Iedereen mag een mening hebben. Ik deel dezelfde mening niet." Argentinië schakelde op het afgelopen toernooi Oranje uit in de kwartfinales.

Van Gaal had het idee dat het toernooi een vooropgezet spel was, waarin Argentinië wereldkampioen moest worden. "Als je ziet hoe Argentinië aan de doelpunten komt en hoe wij aan de doelpunten komen en hoe sommige spelers van Argentinië over de schreef gingen en niet bestraft werden, dan denk ik dat het allemaal vooropgezet spel is. Ik bedoel daar alles mee wat ik zeg. Dat Messi wereldkampioen moest worden? Dat denk ik, ja."