Swerts (bondscoach U21) over Vermeeren (Antwerp): “Ik ken hem heel goed”

Swerts (bondscoach U21) over Vermeeren (Antwerp): “Ik ken hem heel goed”

02-09-2023 14:43

Gill Swerts sprak met de pers als nieuwe U21 coach. Het leek voor velen een uitgemaakte zaak dat Thomas Vermaelen de gelukkige zou zijn. Swerts zelf zou er nooit aan gedacht hebben.

Swerts heeft niet veel tijd gehad om zijn stempel te drukken op de selectie die op 11 september tegen Kazachstan zal aantreden. "Er was al een grote groep van bijna 40 spelers, bijeengebracht door een hele staf van scouts. Franky Vercauteren heeft ook geholpen", legt hij uit.

"Sommige van de kernspelers die op Euro U21 speelden, zijn er nog steeds en we hebben wat jong talent toegevoegd. Mijn rol zal zijn om hen te helpen groeien. Ik ken er veel, vooral jongeren die in België spelen. De naam die hij het beste kent, is natuurlijk Arthur Vermeeren van Antwerp: "Ik ken hem heel goed, maar hij is niet de enige," klinkt het bij Swerts, geciteerd door Walfoot.

De taak zal nu zijn om deze nieuwe generatie op te voeden na de mislukking op het EK. "Ik werk al jaren met jongeren. Ik ben zelf een jonge coach, wat ook een voordeel is als het gaat om het begrijpen van deze jongeren. Ik ken de kwaliteiten van mijn kern en mijn spel is gebaseerd op balbezit", zegt Swerts.