Cuypers niet geselecteerd: ''Belangrijk dat hij weet dat hij op de radar staat''

Cuypers niet geselecteerd: ''Belangrijk dat hij weet dat hij op de radar staat''

02-09-2023 12:15
15

De selectie van de Rode Duivels is bekend. Bondscoach Domenico Tedesco had een ruime keuze en besloot om de in vorm verkerende spits Hugo Cuypers thuis te laten. Fred Waseige betwijfelde die keuze, maar Tedesco had wel een verklaring.

''Hij scoorde tien doelpunten in tien wedstrijden, in alle competities, dat zegt wat. In de filosofie van de coach die alles durft met jongeren, zou het het meest logisch zijn geweest om te selecteren'', vertelde Fred Waseige op RBTF Sport. Hij heeft echter nog wel het vertrouwen dat Cuypers zich op een later moment bij de selectie zal voegen.

''Hij werd overwogen en hij heeft gelijk als hij dat gelooft, want hij verdient het om op onze lijst te staan. Er zijn verschillen tussen hem en Loïs Openda en Michy Batshuayi. Maar hij is er en het is belangrijk dat hij weet dat hij op onze radar staat'', aldus bondscoach Tedesco over zijn besluit om de aanvaller van Gent thuis te laten.

Cuypers heeft dit Jupiler Pro League-seizoen al drie keer gescoord en wist ook zeven keer te scoren in de kwalificatiewedstrijden voor de Conference League.