Droomdagen Saibari en geen Rode Duivels: PSV-speler krijgt belletje uit Marokko

Geen België voor Saibari: jeugdproduct Anderlecht krijgt belletje uit Marokko

31 augustus 2023 om 14:26

Ismael Saibari (ex-Anderlecht en ex-KRC Genk) heeft een geweldige 24 uur achter de rug. Eerst vervulde de aanvaller van PSV een ware heldenrol met zijn twee doelpunten tegen Rangers en droeg hij bij aan het halen van de Champions League. Een dag later kreeg Saibari te horen dat hij mag debuteren in de selectie van het Marokkaanse elftal.

De aanvaller van PSV speelde al tien wedstrijden voor Marokko Onder 23, maar nu mag hij zich op gaan maken voor het grote werk. Marokko speelt één kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup tegen Liberia op 9 september, drie dagen later is Burkina Faso de tegenstander in een oefeninterland. Saibari won met Marokko Onder 23 onlangs de belofteneditie van de Afrika Cup.

In de selectie is ook een plaatsje voor Sofyan Amrabat. Waar de middenvelder na 1 september speelt is nog steeds onbekend, aangezien Fiorentina en Manchester United nog steeds in onderhandeling zijn. Hakim Ziyech is door bondscoach Walid Regragui niet opgeroepen voor de komende interlands. De aanvallende middenvelder speelde lange tijd geen wedstrijden, maar kan zich bij Galatasaray weer in de kijker spelen.