Walcott (34) zwaait af en neemt met emotioneel betoog afscheid als voetballer

Walcott (34) zwaait af en neemt met emotioneel betoog afscheid als voetballer

18 augustus 2023 om 09:32

Theo Walcott heeft op 34-jarige leeftijd zijn schoenen aan de haak gehangen. De aanvaller kondigt vrijdagochtend op social media aan dat na avonturen bij jeugdliefde Southampton, Arsenal, Everton en weer Southampton de cirkel rond is.

Walcott begon zijn carrière in de jeugdopleiding van Southampton. In 2006 verkaste hij op zestienjarige leeftijd voor ruim tien miljoen euro naar Arsenal. In Noord-Londen beleefde de 47-voudig international van Engeland zijn hoogtijdagen. Walcott vertrok pas in 2018 bij Arsenal, na 397 officiële wedstrijden, 108 goals en tachtig assists. De buitenspeler won met The Gunners drie keer de FA Cup en tweemaal de Engelse Supercup.

Na drie jaar bij Everton op de loonlijst te hebben gestaan keerde hij in 2021 definitief terug bij Southampton. Mede door blessureleed speelde hij nog slechts 36 duels in zijn laatste twee seizoenen. Het afgelopen seizoen degradeerde Walcott met The Saints naar het Championship.

"Van het spelen in het park met vrienden naar het uitkomen in de grootste stadions en het spelen voor veel publiek. Ik heb het veld gedeeld met veel ongelooflijk goede spelers. Na achttien jaar in de Premier League zijn er zoveel momenten waarvoor ik dankbaar ben. Bedankt iedereen die me heeft gesteund", schrijft Walcott op Instagram.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Theo Walcott (@theowalcott)