Vrancken ontgoocheld na rode kaart Paintsil: “Wijzen spelers constant op”

Vrancken ontgoocheld na rode kaart Paintsil: “Wijzen spelers constant op”

18 augustus om 07:00

Joseph Paintsil liet KRC Genk in de plaats door een rode kaart te pakken tegen Olympiakos. Uiteindelijk slikten de Limburgers in de slotfase nog de dodelijke gelijkmaker.

Wouter Vrancken reageerde na afloop tegenover Het Laatste Nieuws. “Dit is moeilijk te plaatsen. We hebben de match in één moment uit handen gegeven. We domineerden de hele wedstrijd, al kon de laatste pass uiteraard beter. We pakten de ruimtes goed aan, het geloof was er... We wisten van in Athene dat het een fysieke slag zou worden en we wisten ook dat we die konden winnen.”

Vrancken had een tactisch plan, maar dat ging niet door. “Er was een plan om Tolu de laatste 20 minuten in de strijd te gooien, maar dat kon snel de prullenbak in. Het is zuur. Je verliest twee keer van ploegen (eerder Servette Genève, red.) waartegen je de betere ploeg bent.”

Vrancken kan de rode kaart van Paintsil niet begrijpen. “Ik heb minder problemen met de tegengoal in Olympiakos. Dat was een fout en dat is menselijk. Maar dit (doelend op het natrappen van Paintsil, red.) moet je onder controle houden. Wat ik nu zeg tegen Paintsil? Op dit moment nog niks. Je moet dat nooit doen in volle emotie, maar het is duidelijk dat dit gewoon niet kan.”

Paintsil kon zich niet onder controle houden. “We wijzen onze spelers daar constant op, niet alleen Joseph, dat ze zich niet moeten laten provoceren. Soms zie je een reactie uit frustratie dat het niet loopt. Dat is ook niet oké, maar nu voelde je dat je de match in handen had… Dan moet je je beheersen.”