Union wint voor zevende keer op rij van bijzonder matig Anderlecht

28-07-2023 22:40 Laatste update: 22:45
216

RSC Anderlecht is het seizoen meteen met een valse noot gestart. Op bezoek bij Union kende het een bijzonder moeilijke partij en maakte het op geen enkel moment aanspraak op puntengewin. Het ging in de Brusselse derby dan ook onderuit met 2-0.

We openden de JPL meteen met een Brusselse derby, die al vroeg voor heel wat commotie zorgde. Union begon het best aan de partij en kreeg de thuisfans al bijna aan het vieren. Loïc Lapoussin kreeg na enkele minuten al een enorme kans op het openingsdoelpunt, maar besloot op doelman Maxim Dupé.

Anderlecht onderging het spel en had het moeilijk om zich aanvallend echt te tonen. De passes kwamen maar niet aan, wat ook bijna voor een eerste tegendoelpunt zorgde. Na een ziekenhuisbal van Ashimeru kreeg Nieuwkoop het doelpunt op een schoteltje aangeboden. Hij besloot echter op de paal. Nog voor het half uur was het dan toch raak en was het Boniface-vervanger Ayesa Eckert die er 1-0 van maakte.

Anderlecht schoot na dat doelpunt wel wakker en zocht naar een doelpunt, maar kreeg maar geen kansen bij elkaar gevoetbald. Pas vijf minuten voor rust zorgde Anders Dreyer voor gevaar na een stilstaande fase, maar hij schoot hoog over. Ayensa Eckert was uiteindelijk nog het dichtste bij een doelpunt. Hij raakte de deklat en kon de slechte eerste helft voor Anderlecht zo niet extra afstraffen.

Een nieuwe helft en een nieuwe kans voor Anderlecht om zich in de wedstrijd te knokken. Het ging er echter bijzonder gezapig aan toe, met een Union dat ook niet meer stevig op zoek ging naar die belangrijke tweede treffer.

Twintig minuten voor tijd stond het nog steeds 1-0 en leek daar ook geen verandering meer in te gaan komen. Union wilde niet meer, Anderlecht kon niet meer. Ook de inbreng van Leoni en Sardella zorgde niet voor beterschap bij paars-wit.

Voor Union was Machida uiteindelijk nog dicht bij een tweede treffer, Dolberg kreeg die in het absolute slot ook nog. In de allerlaatste minuut kreeg Union uiteindelijk ook nog een strafschop na vermeend hands van Jan Vertonghen. Union bedankte voor het geschenk, Puertas zorgde voor de 2-0 eindstand.