Amrabat (ex-Club Brugge) trending topic door 'aanstaande transfer naar Man Utd'

Amrabat (ex-Club Brugge) trending topic door 'aanstaande transfer naar Man Utd'

25-07-2023 07:27

Sofyan Amrabat (ex-Club Brugge) is op weg naar Manchester United. Althans, dat hardnekkige gerucht zingt rond op social media. Een prominente journalist uit Marokko slingerde het nieuws maandagavond de wereld in.

'Breaking, Amrabat naar Manchester United', tweette transferspecialist Izem Anass uit het niets. Zo'n vaart lijkt het nog niet te lopen. In Engeland en Italië klinken er nog geen geluiden met die strekking. Maar: waar rook is, is vuur, zo is de gedachte. Volgens Relevo is er de laatste dagen wel contact geweest.

Amrabat meldde zich maandag voor het eerst weer bij Fiorentina. Mogelijk heeft hij gesproken met trainer Vincenzo Italiano. Het is geen geheim dat Manchester United en de middenvelder uit Huizen het in elkaar zien zitten. Met dat nieuws pakte VoetbalPrimeur een maand geleden al uit.

Amrabat wordt op Old Trafford gezien als een middenvelder die Casemiro één-op-één zou kunnen vervangen. Middenvelders Fred en Scott McTominay mogen vertrekken van Ten Hag. De manager van United had Amrabat van 2015 tot en met 2017 onder zijn hoede bij FC Utrecht.

Fiorentina is bereid de WK-uitblinker deze zomer voor de absolute hoofdprijs te verkopen, in tegenstelling tot afgelopen winter. Toen werd onder meer FC Barcelona concreet. De Italianen zouden nu dertig miljoen euro willen zien van een kopende club. United versterkte zich deze zomer al met Mason Mount en Andre Onana.