UPDATE: Beerschot dicht bij overname, belangstelling uit Amerika en Duitsland

UPDATE: Beerschot dicht bij overname, belangstelling uit Amerika en Duitsland

01-07-2023 16:46 Laatste update: 03-07-2023 09:00
11

Het zijn onzekere tijden voor Beerschot. De club zoekt naarstig op zoek naar een overname en investeerders. De supporters worden ongeduldig.

Algemeen directeur Frédéric Van den Steen gaf meer uitleg aan Het Nieuwsblad. “Het zijn onzekere en vervelende tijden voor iedereen die met Beerschot begaan is. Ik wil me niet verstoppen. Ik sta dagelijks in contact met onze aandeelhouders én met de potentiële investeerders. En ik wil de supporters geruststellen: Beerschot zal uit deze moeilijke periode geraken.”

Er waren veel geïnteresseerden, maar uiteindelijk werd de lijst kleiner. “De voorbije maanden zijn hier 24 geïnteresseerde partijen komen aankloppen. Na het eerste contact konden we daar wel al een groot aantal van schrappen. Door de nieuwe antiwitwaswetgeving is het niet alleen belangrijk dat geïnteresseerde kopers kunnen aantonen dat ze over de nodige centen beschikken, ze moeten ook kunnen verklaren waar dat geld vandaan komt.”

Nu zijn er nog twee kandidaten. “Dat bleek niet voor iedereen even evident. Momenteel zijn er nog twee partijen concreet: een Duitse en een Amerikaanse. Zij hebben de hele procedure in de aanloop naar een overname al doorlopen en hebben inzage in onze cijfers van de voorbije vijf seizoenen. Ze stellen nog elke dag bijkomende vragen en zijn dus duidelijk zéér geïnteresseerd.”

Van den Steen geeft toe dat er druk achter Beerschot staat. De club hoopt nog komende zomermercato te profiteren van de overname. “Iedereen is ongerust en ongeduldig: de coach, de spelers, de supporters. Ik weet dat niemand die boodschap graag hoort, maar we vragen nog even geduld. We willen de potentiële nieuwe eigenaars niet met de rug tegen de muur zetten. Zo’n proces duurt nu eenmaal erg lang.”

UPDATE: Beerschot is dicht bij een overname vanuit Duitse of Amerikaanse hoek. Gesprekken zitten in de eindfase en Beerschot verwacht volgende week een concreet bod.