Kompany blikt vooruit op Premier League: We zullen geen 100 punten halen

Kompany blikt vooruit op Premier League: "We zullen geen 100 punten halen"

25-06-2023 11:16 Laatste update: 11:27
1

Vincent Kompany staat voor een grote uitdaging met Burnley FC, dat volgend seizoen in de Premier League speelt. Kompany beseft dat het geen makkelijk seizoen wordt, maar blijft optimistisch. 

Vorig seizoen haalde Burnley nog een indrukwekkende 101 punten in The Championship. "Als ik realistisch ben, zullen we er in de Premier League niet zoveel halen", lacht hij bij de podcast The Overlap. "Wat onze doelstelling dan wel is? Ik haat het om ergens een plafond op te zetten. Als we niet degraderen, zal ik aan het einde van het seizoen met zekerheid zeggen dat het een geweldig seizoen was. Maar ik zal dat aan de start van de competitie niet verkondigen."

Burnley zal zich hoe dan ook stevig moeten aanpassen. "Uit mijn spelerstijd weet ik wat de gevaren van de Premier League zijn. De kwaliteiten van de toppers, de snelheid van uitvoering, de snedige counters, … Maar ik zal op een bepaalde manier met tools moeten komen waarmee we ons kunnen amuseren in die competitie."

Burnley begint op 11 augustus aan de nieuwe competitie. Het moet dan meteen op bezoek gaan bij kampioen Manchester City.