JPL in het nieuw: De shirts van de eersteklassers met veel odes en slagzinnen

JPL in het nieuw: De shirts van de eersteklassers met veel odes en slagzinnen

27-07-2023 19:44 Laatste update: 29-07-2023 11:09
4

Het seizoen 2023 – 2024 van de Jupiler Pro League staat voor de deur. De eersteklassers willen er ook dit jaar piekfijn uitzien. De voorbije weken stelden de meeste clubs een nieuwe uitrusting voor. Tijd om alles even rustig op een rijtje te zetten inclusief de prijzen voor een homeshirt en de kinderversie. 

Cercle Brugge

Prijs homeshirt Cercle Brugge: 75 euro 
Prijs kinderversie Cercle Brugge: 65 euro 

Kappa is dit seizoen de kledingsponsor van Cercle Brugge. De thuisshirts zijn groen-zwart gestreept. De bovenkant is volledig zwart. Op sociale media wijzen heel wat mensen dat de shirts van Cercle Brugge veel gelijkenissen heeft met de uitrusting van Club Brugge. Oordeel zo gerust zelf.

Club Brugge

Prijs homeshirt Club Brugge: 90 euro
Prijs kinderversie Club Brugge: 75 euro

Club Brugge greep vorig seizoen langs de prijzen. Blauw-Zwart wil het dit jaar beter doen en presenteerde daarom zijn nieuwe shirts met 'We rise again'. De traditionele blauw-zwarte lijnen zijn ook dit seizoen terug te vinden op de uitrusting voor de thuismatchen van Club Brugge. Het bovenste gedeelte van de Macron shirts is enkel zwart.

KAA Gent

Prijs homeshirt KAA Gent: 80 euro
Prijs kinderversie KAA Gent: 70 euro

De grootste verandering op de shirts bij KAA Gent is dat VDK niet langer meer op de buik prijkt. Baloise neemt na 35 jaar het stokje over als hoofdsponsor. De naam van de verzekeringsmaatschappij krijgt dan ook nu een prominente plaats op de blauwe, witte en gele shirts van de Buffalo's.

KAS Eupen

Eupen presenteerde zijn nieuwe shirts voor het seizoen 2023-2024 nog niet.

KRC Genk

Prijs homeshirt KRC Genk: 75 euro

KRC Genk speelt komend seizoen in het klassieke blauwe thuisshirt. In de kraag staat 'rise above' geborduurd. 

KVC Westerlo

Prijs thuisshirt Westerlo: 69,99 euro
Prijs kinderversie Westerlo: 59,99 euro

Westerlo begint met ambitie aan het komende seizoen. Het thuisshirt is het bekende gele en voor de uitkleuren kiezen De Kemphanen voor een lichtblauw design.

KV Kortrijk

Prijs thuisshirt KV Kortrijk: niet bekend
Prijs kinderversie KV Kortrijk: niet bekend

'Het thuisshirt straalt weer onze kenmerkende felrode clubkleur uit, met donkerrode & witte accenten op de mouwen en de broek', stelt Kortrijk. 'In het zwarte uitshirt vind je het stratenplan van Kortrijk, onze stad, terug.' 

KV Mechelen

Tijdens de bekerfinale van vorig seizoen droegen de spelers van KV Mechelen shirts gebaseerd op de bekershirts van 1992. Die vielen bij de aanhang in de smaak. De club koos er dan ook voor om door te bouwen op het laatste ontwerp voor het seizoen 2023-2024. Traditioneel zal Mechelen ook aankomend seizoen spelen in het rood en geel.  

Oud-Heverlee Leuven

‘Het thuisshirt heeft een traditioneel wit ontwerp mét patroon en drie verticale OH Leuven stripes op de voorkant van het tenue. Het OH Leuven logo werd als ‘silicon badge’ op het shirt toegevoegd. Onze nieuwe baseline ‘Samen Kan Meer’ werd geïntegreerd in de kraag van het shirt. In de split en op de rug van het shirt zie je ook de drie OH Leuven stripes terugkomen', klinkt het bij Oud-Heverlee Leuven. 

Royal Antwerp FC


Prijs homeshirt Antwerp: 85 euro
Prijs kinderversie Antwerp: 60 euro

Een vleugje nostalgie vinden we ook terug bij Royal Antwerp FC. De Kampioen en de bekerwinnaar eert met zijn shirt het honderdjarige bestaan van de Bosuil. 'Een klassiek design in Rood en Wit. Een shirt waar onze Reds zo’n 25 jaar lang in pronkten op onze Heilige Grond. Een shirt waarin The Great Old 3 keer kampioen speelde!', klinkt het bij Antwerp.

RSC Anderlecht


Prijs homeshirt Anderlecht: 85 euro
Prijs kinderversie Anderlecht: 65 euro

'Paars en wit. In één shirt', klinkt het bij Anderlecht. Joma koos voor het thuisshirt voor een paarse kraag. Daaronder twee vlakken, het ene is het paars en het andere in het paars. 'Een mythische verbinding die al decennialang tot de verbeelding spreekt. De kleuren van Robbie, Pol. Mulder, Grün of Pär. Van binnenlandse triomfen en Europese hoogdagen. Beladen met mystiek en aanzien. Synoniem voor elegantie op en naast en het veld', aldus Anderlecht.

RWDM

RWDM presenteerde zijn nieuwe shirts voor het seizoen 2023-2024 nog niet. 

Sporting Charleroi

Prijs homeshirt Charleroi: 75 euro
‘Het officiële thuisshirt voor het seizoen 2023/24. Het is in deze zwarte trui met witte strepen, ontworpen door Kipsta. We vinden details op de zwart-witte kant die de trui sublimeert. De afwerking met het stadslogo in de hals, maakt van dit shirt de perfecte representatie van Charleroi’, deelt Charleroi via de officiële kanalen.

Standard

Prijs homeshirt Standard: 90 euro
Prijs kinderversie Standard: 70 euro

Standard gaat voor een gestreept thuisshirt. Standard eert het 125-jarige bestaan van de club met de volgende slogan. “Draag met trots.”

Sint-Truiden VV

Prijs homeshirt STVV: 85 euro
Prijs kinderversie STVV: 75 euro

Het nieuwe STVV-shirt vertelt het verhaal van STVV door de jaren heen. 'Het design is geïnspireerd op de originele truitjes uit de jaren ’20. De toenmalige col en de koordjes krijgen een eigentijdse en gestileerde vertaling, zodat de truitjes comfortabel aanvoelen. Het geel is iets royaler van kleur en blinkt een tikkeltje meer dan de voorbije edities. En tenslotte verwijst de krans met ‘100 jaar’ naar de jarenlange trouw van onze supporters. De magie van het shirt schuilt in de binnenkant van het shirt. Een samoerai-masker verwijst daar naar de link tussen STVV en Japan', aldus STVV.

Union

Prijs homeshirt Union SG: 70 euro
Prijs kinderversie Union SG: 60 euro

'Je kan het leven niet terugdraaien, iedere tegenslag geeft een nieuwe uitdaging. Union is degene die lacht, in geel en blauw. Van Sint-Gilles in Brussel, wij zijn er klaar voor', deelt Union via de presentatie van het nieuwe tenue. Het thuistenue van Union bestaat uit een geel shirt met zeven subtiele dubbele horizontale lijnen.