Reactie John Stones na CL-finale

Stones extatisch na treble-winst van City: "Dit betekent heel veel"

11 juni 2023 om 10:55

John Stones is door het dolle heen na het veroveren van de Champions League met Manchester City. De 29-jarige Engelsman, die in de finale tegen Internazionale opereerde vanuit het middenveld, zocht na afloop naar woorden. 

Stones stond snel na het laatste fluitsignaal voor de camera van beIN Sports. Uitgeput zocht hij daar naar woorden om de zege samen te vatten. "Wat dit team heeft gepresteerd, wat we hebben doorstaan, dat kan ik niet beschrijven. Wat een gevoel", aldus Stones, wiens naam gedurende de negentig minuten vaak gescandeerd werd door de City-fans. "Dat raakt me elke keer. Ik heb er geen woorden voor."

Stones maakte in 2016 de overstap van Everton naar City. Hij was er ook bij toen de ploeg van Pep Guardiola in 2021 naast de titel greep in de finale tegen Chelsea. Dat het nu wel is gelukt, doet hem veel. "Dit betekent heel veel, en dit was ook echt een statement van ons. We zijn pas het tweede Engelse team die de treble winnen (Manchester United in 1999/00, red.) Het is zo speciaal dat ik hier deel van uitmaak, ik ben extatisch."