Debast blij met voorselectie: "Play-Offs op televisie volgen is niks voor mij"

Debast blij met voorselectie: "Play-Offs op televisie volgen is niks voor mij"

26 mei 2023 om 09:45

Voor Zeno Debast is het momenteel rustig op voetbalgebied. RSC Anderlecht speelt dit seizoen immers geen wedstrijden meer die ergens om gaan. De jonge verdediger is opgenomen in de voorselectie van de Jonge Rode Duivels en heeft zin om zich te laten zien.

Op 21 juni begint de EK voor nationale U21-ploegen. "Het zou in elk geval een mooie kans zijn om mij aan de buitenwereld te tonen. Want zomaar thuis in de zetel zitten en de wedstrijden van de play-offs op televisie moeten volgen is echt niks voor mij", vertelde Debast aan Het Laatste Nieuws.

"Ik zou mij vereerd voelen om mijn land te vertegenwoordigen op het EK, zeker als daar eventueel een ticket voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Parijs aan vasthangt", zei de jonge Anderlecht-verdediger over de eer om voor de Belgische beloften uit te komen op het EK van volgende maand.

De 'grote' Rode Duivels spelen tegelijkertijd ook twee belangrijke kwalificatieduels voor het EK. Daarover sprak Debast al met bondscoach Domenico Tedesco. "Ik denk niet dat ik zowel voor de Rode Duivels als voor de beloften in actie zal komen", aldus de jonge Rode Duivel, die zich ervan bewust is dat het waarschijnlijk kiezen wordt.

Debast kwam tot nu toe 3 maal in actie voor de Rode Duivels, waarvan 2 keer in de UEFA Nations League en 1 keer tijdens een oefeninterland.