'De Ketelaere, Debast en Vermeeren in voorselectie EK Jonge Rode Duivels'

'De Ketelaere, Debast en Vermeeren in voorselectie EK Jonge Rode Duivels'

25 mei 2023 om 10:22

Met het oog op het naderende EK in Georgië is de voorselectie van de Jonge Rode Duivels bekend. De Telegraaf deelt deze selectie mee. De Belgische beloften spelen op 21 juni tegen Jong Oranje hun eerste wedstrijd op het EK.

De voorselectie van de Jonge Rode Duivels omvat enkele opvallende namen. Tot de geselecteerde spelers behoren Charles De Ketelaere (AC Milan), Zeno Debast (Anderlecht), Arthur Vermeeren (Antwerp), Mandela Keita (Antwerp), Michel-Ange Balikwisha (Antwerp), Kilian Sardella (Anderlecht), Senne Lammens (Club Brugge), Nick Shinton (Club Brugge), Jorne Spileers (Club Brugge), Olivier Deman (Cercle Brugge), Hugo Siquet (Cercle Brugge), Louis Patris (OH Leuven), Ewoud Pletinckx (OH Leuven), Kyan Vaesen (Westerlo), Maxim De Cuyper (Westerlo), Matisse Samoise (AA Gent) en Maarten Vandevoordt (KRC Genk).

Het belooft alvast een spannende en veelbelovende confrontatie met Jong Oranje. De aanwezigheid van ervaren spelers zoals Charles De Ketelaere en Zeno Debast, die ook al voor het 'grote' nationale team hebben gespeeld, vormt een sterke basis voor de jonge talenten. 

Met de groei en ontwikkeling van spelers bij clubs zoals Antwerp, Anderlecht, Club Brugge en andere Belgische ploegen, is er een duidelijke stijging van het niveau in het Belgische voetbal te zien. Dat schrijft ook De Telegraaf.