OFFICIEEL: Van Damme is eerste vrouwelijke voorzitter van de KBVB

OFFICIEEL: Van Damme is eerste vrouwelijke voorzitter van de KBVB

22 mei 2023 om 15:43
Laatste update: 22 mei 2023 om 15:49

De raad van bestuur van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Pascale Van Damme op maandag benoemd als voorzitter. Daarmee is Van Damme de eerste vrouw die het voorzitterschap mag bekleden bij de KBVB. Het ontslag van Paul Van den Bulck is tegelijkertijd dan ook aanvaard. Dat meldt KBVB via de officiële kanalen.

Pascale Van Damme is werkzaam bij Dell Technologies en als vice-president EMEA VMware. Ook heeft ze een rol als voorzitter bij Digital Industries bij Agoria. Tegelijkertijd was Van Damme al lid van de raad van bestuur van de KBCB en vandaag is ze door diezelfde raad benoemd als voorzitter.

Van Damme zal zich richten op belangrijke projecten zoals het uitbouwen van de kwalitatieve arbitrage, het begeleiden van een audit naar optimalisatie en het organiseren van het proces omtrent het selecteren van de nieuwe CEO.

Bovendien wil de nieuwe voorzitter zich in het speciaal inzetten op het verder ontwikkelen van het vrouwenvoetbal en heeft ze als doel om het WK vrouwenvoetbal in 2027 naar België te halen.