'Van Damme kan Van Den Bulck opvolgen als voorzitter van de KBVB'

'Van Damme kan Van Den Bulck opvolgen als voorzitter van de KBVB'

22 mei - 12:44 Laatste update: 12:47

De kans is reëel dat Pascale Van Damme de nieuwe bondsvoorzitter wordt. Van Damme moet Paul Van den Bulck komen opvolgen en kan de eerste vrouw worden die deze functie bekleedt.

Van den Bulck nam vorige week zelf ontslag als voorzitter na onenigheid met het directiecomité. De KBVB gaat nu polsen bij Van Damme, weet Het Laatste NieuwsVan Damme maakte vooral naam als topmanager in de IT-sector en zetelt nu al als onafhankelijk bestuurster. Het is echter nog niet geweten of ze zelf interesse heeft in die job.

De nieuwe voorzitter zal ten vroegste op 24 juni worden genoemd. Tot dan moet Michael Verschueren inspringen als interim-voorzitter. Momenteel heeft de KBVB overigens ook al geen CEO. Peter Bossaert werd in maart al ontslagen en wordt momenteel vervangen door Manu Leroy. De KBVB heeft dus serieus wat werk op de plank liggen.

Van Damme zou overigens al de vijfde bondsvoorzitter worden na het vertrek van François De Keersmaecker in 2017. Gerard Linard, Mehdi Bayat, Robert Huygens en Paul Van den Bulck bleven allemaal maar kort aan.Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie