Svilar is lovend over Antwerp: “Van Bommel heeft het goed voor mekaar”

Svilar is lovend over Antwerp: “Van Bommel heeft het goed voor mekaar”

18-05-2023 13:10
1

Ratko Svilar (73), de oud-doelman van Royal Antwerp FC, die op zijn 42e nog de Belgische beker won in 1992, reageert op het sterke seizoen van koploper Antwerp. Svilar is zeer content met het seizoen van Antwerp maar waakt voor verslapping.

Svilar is zeer te spreken over de prestaties van het Antwerp van hoofdtrainer Mark van Bommel. “Ik zie alles, ze doen het fantastisch. Toch wil ik ze waarschuwen: jullie zijn er nog niet! Het is slechts één puntje verschil met Union, maar als ze 100 procent verder doen op deze manier doet niemand ze iets nog”, citeert Het Laatste Nieuws Svilar.

Svilar is het meest onder de indruk van het 18-jarige talent van Antwerp, Arthur Vermeeren. “Zo'n jonge gast die al zo goed is, maar iedereen doet zijn job, Van Bommel heeft het goed voor mekaar”, deelt Svilar.

Svilar vindt het prachtig om te zien hoe de club groeit. De oud-doelman doelt dan op de nieuwe tribunes, de sterke spelerskern en het stadion. De supporters vergeet Svilar ook niet. De supporters zijn altijd al de beste van België geweest, maar nu staan ze ook weer als één man achter de ploeg. Dat is een symbiose geworden”, besluit Svilar.

Svilar keepte in totaal 215 wedstrijden voor Antwerp. De ploeg staat momenteel aan kop in de Champions’ Play-Offs met een punt meer dan Union SG. KRC Genk volgt daarachter met drie punten minder dan Union. Aankomende zondag gaat Antwerp op bezoek bij Club Brugge.