Vertonghen blikt terug op moeilijk seizoen van Anderlecht: Heel veel gebeurd

Vertonghen blikt terug op moeilijk seizoen van Anderlecht: "Heel veel gebeurd"

11-05-2023 20:40
1

RSC Anderlecht heeft er alweer een minder seizoen opzitten en kon zich zelfs niet plaatsen voor de Europe Play-Offs. Ook de komst van Jan Vertonghen zorgde niet voor beterschap. De verdediger weet echter waar het is fout gelopen bij paars-wit.

De ervaren verdediger kon niet voor beterschap zorgen en ging mee ten onder met paars-wit. Volgens hem had het mindere seizoen vooral te maken met de zwakke start. "De downs zaten vooral in het eerste deel van de competitie", geeft hij aan in Het Laatste Nieuws.

"Zowel op als naast het veld is er toen heel veel gebeurd bij Anderlecht", gaat Vertonghen verder. "Vanaf het WK werd het dan positiever, al was het einde ook wel minder na het missen van de play-offs en de Europese uitschakeling tegen AZ. Dat geeft wel een wrange nasmaak. Het had beter moeten zijn."

Individueel had Vertonghen wel een goed seizoen achter de rug. Enigszins verrassend, want de verdediger bleek al even met een gekwetste enkel te spelen. "Ik had tijdens de laatste weken en maanden van de competitie last aan mijn enkel en daar heb ik een beetje mee doorgedrukt. Ik probeer daar in deze periode van te revalideren, die enkel wat ontlasten. Fietsen lukt nog wel, maar dat is meer voor het plezier. Vanaf volgende week begin ik weer te trainen", besluit hij.