Vanhaezebrouck wil meer respect voor KAA Gent

Vanhaezebrouck wil meer respect voor KAA Gent: "Onvoorstelbaar"

27 april om 18:01

Dat KAA Gent niet in de Champions' Play-Offs is geraakt, kwam hard aan bij Hein Vanhaezebrouck. Daags voor de partij tegen KVC Westerlo haalde de trainer van Gent ook nog eens stevig uit naar alle criticasters.

"Het is slikken wat er is gebeurd", opende Vanhaezebrouck zijn persconferentie na de nederlaag tegen KV Oostende en het mislopen van Play-Off 1. "En ook de manier waarop de groep is benaderd uit diverse hoeken, jullie (de pers, red.) hoek onder meer", zegt hij.

"Een week geleden was het nog feest, nu is blijkbaar alles fout. Dit is AA Gent zoals ik het ken: van euforie naar drama. En als het drama is, dan staat de coach op de barricades. Ik verdedig de groep. Ik en mijn staf zijn de enigen die kunnen inschatten wie klaar is voor een match. Ik lees dat het bestuur zich vragen stelt - dat klopt niet", aldus Vanhaezebrouck.

Volgens Vanhaezebrouck was er de laatste dagen vooral een gebrek aan respect voor zijn spelers en staf. "Ik ga nu niet iedereen met de grond gelijk maken - daar doe ik niet aan mee. Ik ben realistisch. Er moet respect zijn voor mijn spelers, die door het blessureleed en de opeenvolging van matchen een zwaar seizoen spelen. Als ik lees dat de club afscheid zou willen nemen van Depoitre, die net zijn achillespees heeft gescheurd en negen maanden out is. Waar is dan het respect? Ik vind dat onvoorstelbaar", besluit de trainer.