Inspiratieloos FC Barcelona profiteert maar minimaal van uitglijder Real Madrid

Inspiratieloos FC Barcelona profiteert maar minimaal van uitglijder Real Madrid

11-04-2023 07:20
2

FC Barcelona heeft thuis een teleurstellend gelijkspel geleden tegen Girona. Omdat de ploeg van Xavi zichzelf niet was, werd het slechts 0-0.

Door de nederlaag van Real Madrid kon Barcelona een nieuwe megastap zetten richting de landstitel, maar in Camp Nou kreeg het publiek een saaie en vooral teleurstellende wedstrijd voorgeschoteld. Alsof het niet per se hoefde, zo kwam het over. Barcelona was wel beter, maar het ontbrak de ploeg van Xavi aan gif en kansen waren er dus ook amper.

Wat een mooie avond had moeten worden, werd er eentje om snel te vergeten. De 0-0 mag worden bestempeld als bloedeloos. Sterker nog, het laaggeklasseerde Girona kreeg in Camp Nou de grootste kans om drie punten mee naar huis te nemen, maar Valentín Castellanos faalde door voor eigen succes te gaan.

In het half uur dat daarna volgde kreeg Barcelona geen uitgespeelde kans om een nipte zege over de streep te trekken. En dus mag Girona zich winnaar van de avond noemen. Met nog tien wedstrijden te gaan is de voorsprong dertien punten.