Albert praat over Onana en Mangala

Albert kan lof niet op over duo bij Rode Duivels: "Perfect complementair"

29 maart 2023 om 17:24

De Rode Duivels zijn het tijdperk-Tedesco goed begonnen en konden de eerste twee interlands meteen winnen. Daarin kregen heel wat jongere spelers ook een kans. Die wisten ook stevig te overtuigen.

Tegen Duitsland was Kevin De Bruyne nog de grote uitblinker, al was hij niet de enige die wist te overtuigen. Zo kreeg Orel Mangala een basisplek en maakte hij flink wat indruk. Onder andere analist Philippe Albert was vol lof. "Ik heb genoten van zijn wedstrijd",  geeft hij aan bij RTBF. "Het middenveld straalde een ongelooflijke fysieke kracht uit, maar ook de nodige techniek."

Maar hij was niet de enige goede middenvelder bij de Rode Duivels. Naast Mangala stond ook Amadou Onana, die opnieuw een sterke partij speelde. "Onana recupereert veel ballen en speelt vaak vooruit. Mangala is een iets ander profiel, maar hij is technisch even goed en misschien zelfs beter. Het duo is perfect complementair", klinkt het.

Dat complementaire duo geeft volgens Albert één Rode Duivel ook de kans om helemaal uit te blinken. "Dat laat De Bruyne toe om tussen de linies te bewegen en hyper-efficiënt te zijn in de zone van de waarheid. Dan zien we de beste De Bruyne", besluit Albert.