Kritiek KRC Genk op Rode Duivels wordt niet gesmaakt: Niet verstandig

Kritiek KRC Genk op Rode Duivels wordt niet gesmaakt: "Niet verstandig"

29-03-2023 16:19
90

Bij KRC Genk was men bijzonder ontevreden dat Mike Trésor en Bryan Heynen niet in de selectie van de Rode Duivels zaten. Zij vonden hun belangrijke pionnen een kans verdienen en haalden uit naar onder meer Domenico Tedesco. Overdreven, oordelen Stijn Vreven en Harm van Veldhoven.

"Ik vind het niet goed hoe dat Genk dit heeft aangepakt", begint Van Veldhoven bij TVL Sportcafé. "Je moet niet de hele tijd roepen dat een speler in de nationale ploeg moet spelen, dan roepen ze hem meestal niet op", geeft hij aan.

Van Veldhoven stelt zich dan ook vragen bij de communicatie van de Limburgers. "Ik vond het niet verstandig om dit zo te doen. Een nieuwe coach maakt keuzes en als je als club zijnde de hele gaat roepen, dan vinden ze je vervelend en gaan ze je aan de kant zetten", geeft hij aan.

Gewoon beter
Volgens Vreven is de reactie al zeker overdreven aangezien de concurrentie op de posities van Trésor en Heynen bijzonder groot is. "Ik gun Genk alles, maar de spelers die in de plaats van Heynen en Trésor zijn opgeroepen... Die zijn gewoon beter", geeft hij aan.

Tedesco koos onder andere voor Lavia, Onana en Mangala op de positie van Heynen. Het trio wist in de partijen tegen Duitsland en Zweden ook te overtuigen, net zoals de Trésor-concurrenten Lukebakio en Bakayoko.