Genk-voorzitter De Witte wil Europees voetbal halen

Gent-voorzitter De Witte wil meer: “Nee! Pas bij Europees voetbal halen”

16 maart 2023 om 17:11
Laatste update: 16 maart 2023 om 17:14

KAA Gent staat in de kwartfinales van de Conference League. Daarvoor moest Gent Basaksehir uitschakelen en dat deed de club door met 1-4 te winnen in Istanboel. Dat is echter niet genoeg voor Gent-voorzitter Ivan de Witte.

“We hebben het gedaan met behoorlijk goed en gestructureerd voetbal. Zelfs bij Basaksehir waren ze onder de indruk”, vertelde De Witte aan Sporza.

“Nee!”, antwoordde De Witte op de vraag of Gent nu al van een geslaagd seizoen mag spreken. “Pas als we Europees voetbal halen, het liefst via Play-off I”, lichtte de ambitieuze voorzitter toe over de doelstelling van Gent.

Goede reeks biedt hoop voor toekomst
“We hebben het even lastig gehad, maar door een opeenvolging van goeie matchen is er nu weer een elan in de club waardoor we met ambitie naar de toekomst durven te kijken”, aldus De Witte over die ambities van Gent uit durft te spreken.

Gent staat momenteel op een 5e plek in de Jupiler Pro League met 1 punt achterstand op Club Brugge. Het wordt dus een nek-aan-nekrace tijdens de laatste matchen van dit seizoen.