UEFA-ranking: Record in zicht, hopen dat Anderlecht en Union KAA Gent volgen

UEFA-ranking: Record in zicht, hopen dat Anderlecht en Union KAA Gent volgen

16 maart - 14:45 Laatste update: 14:56
20

De Belgische clubs doen Europees gezien fantastische zaken, door de 1-4 overwinning van KAA Gent op Istanbul Başakşehir dient er zich de mogelijkheid aan om het beste Europese seizoen ooit voor Belgische clubs te verbreken.

Na de overwinning van Gent staat de Belgische UEFA-coëfficiënt op 12.400 punten. Het huidige record is gezet in het seizoen 2016-2017, toen haalden de Belgische ploegen 12.500 punten. Wanneer een Belgische ploeg nog eenmaal gelijkspeelt dan is het oude record verbroken want dan zouden we op 12.600 punten geraken. Belgie heeft dit seizoen zelfs meer punten binnengehaald dan de hoger geplaatste landen Portugal en Nederland.

KAA Gent
Gent heeft door zijn bijzondere uitoverwinning bij Istanbul Başakşehir erg goede zaken gedaan voor het Europese voetbal van België. Door deze overwinning strijdt de club door in de Conference League en mag het zich gaan opmaken voor de kwartfinale.

Union SG
Union SG neemt het donderdagavond op in de returnwedstrijd van de achtste finale van de Europa League tegen Union Berlijn. De ploegen bleven in Berlijn steken op een 3-3 gelijkspel, mogelijk haalt Union SG thuis het juiste resultaat en plaatst het zich voor de kwartfinale van de Europa League.

RSC Anderlecht
RSC Anderlecht is ook nog steeds actief in de Europa. Anderlecht neemt het donderdagavond op tegen Villarreal CF in de returnwedstrijd van de achtste finale van de Conference League. Tijdens de eerste wedstrijd in de achtste finale in het Lotto Park hielden de clubs elkaar in evenwicht en werd het 1-1. Anderlecht krijgt vanavond de mogelijkheid om te stunten bij Villarreal en wellicht door te stoten naar de kwartfinale van de Conference League.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie