Van Den Bogaert staat voor nieuw avontuur: "Sprak mij meteen aan"

10 februari 2023 om 13:16
Laatste update: 10 februari 2023 om 13:19

Bryan Van Den Bogaert (31) heeft nog een land toegevoegd aan zijn collectie. De ex-speler van Antwerp en Westerlo gaat vanaf maart in Kazachstan spelen. Hij droomt er zelfs van Europees voetbal. 

Van Den Bogaert verhuist van KA Akureyri in IJsland naar het al even exotische Qyzyl-Jar Petropavlovsk. "Plots belde mijn zaakwaarnemer dat er een club uit Kazachstan interesse had", aldus Van Den Bogaert bij Gazet Van Antwerpen. "Het sprak mij meteen aan, ik ben iemand die graag de wereld verkent en nieuwe uitdagingen niet uit de weg gaat.”

Van Den Bogaert blikt alvast tevreden terug op zijn avontuur bij KA Akureyri. "We hebben er een fantastische tijd gehad. De natuur is daar zo mooi, dat zie je normaal alleen maar in films. Dankzij de tweede plaats hebben we Europees voetbal afgedwongen. Hopelijk lukt me dat nu ook in Kazachstan."

Van Den Bogaert speelde ook nog bij de Engelse clubs Crawley Town, Whitehawk en Ebbsfleet. Hij droomt er naar eigen zeggen nog van om in Australië te spelen. In Kazachstan tekende hij een contract voor één seizoen met een optie op een extra seizoen.