Van Den Bogaert op avontuur in IJsland: Zeker niet ontevreden

Van Den Bogaert op avontuur in IJsland: "Zeker niet ontevreden"

07-10-2022 19:00 Laatste update: 22:00

Bij Belgen in het buitenland denken we vaak aan Kevin De Bruyne of Thibaut Courtois, maar ook in de 'kleine' competities lopen er Belgen rond. Zo is er Bryan Van Den Bogaert: de ex-speler van onder meer Antwerp, Westerlo en RWDM speelt nu bij... KA Akureyri in IJsland. 

Van Den Bogaert vertrok in februari naar IJsland. "Ik heb telefoon gekregen van Arnar Gretarsson, die daar trainer was", doet hij zijn verhaal bij VoetbalPrimeur.be. "Ik ben dan eerst gaan luisteren bij Sebastiaan Brebels, die hier toen ook speelde. Het heeft me wel over de streep getrokken dat er nog een andere Belg in IJsland zat. Ik heb uiteindelijk de stap gewaagd en ben zeker niet ontevreden."

Spannend slot
Van Den Bogaert beleeft lang geen slecht seizoen in IJsland. "Het voetbal is hier nog iets fysieker, met meer duelkracht en loopwerk. Verder is het goed vergelijkbaar met Belgisch voetbal", stelt Van Den Bogaert.

Momenteel staat Akureyri op een mooie derde plaats. "Het seizoen verloopt goed, we zijn met nog vier matchen te spelen al zeker van Europees voetbal. We hebben nog kans om eerste te eindigen. De laatste vier wedstrijden spelen we tegen de top zes, zoals de Play-Offs in België. Alles is nog mogelijk. Met mij persoonlijk gaat het super. Ik speel elke match volledig, dat is geleden van bij Westerlo. De trainer gelooft in mij, dat scheelt wel wat."

Toekomst?
Toch weet Van Den Bogaert niet of hij blijft. "Ik heb een optie voor één jaar, er wordt nu onderhandeld met de makelaar. Maar ik heb een gezin met twee kindjes, daar moet ik ook aan denken. De laatste vier maanden zijn ze nu meegekomen. Het oudste dochtertje moet terug naar school en ik weet niet hoe we het volgend seizoen gaan doen."

Van Den Bogaert zegt ook geen nee tegen België. "Een Belgische aanbieding? Daar zou ik zeker naar luisteren, luisteren staat vrij. Ik heb ook buitenlandse aanbiedingen, maar zomaar je spullen pakken en nog naar een ander land gaan ligt niet voor de hand met een gezin."

Antwerp kampioen?
Van Den Bogaert volgt het Belgische voetbal nog op de voet. "Ik kijk nog altijd naar mijn ex-clubs in de Jupiler Pro League en 1B. Ik vind dat leuk om te volgen. Ik heb hier Belgische televisie, alle wedstrijden worden hier gevolgd."

Antwerp krijgt dan natuurlijk speciale aandacht. "Je ziet het en je voelt het aan alles. De slapende reus is wakker geworden. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat ze het kunnen waarmaken. Het seizoen is nog lang, maar met de technische staf die ze nu hebben en heel de omkadering zullen ze een heel grote kans maken op de titel", besluit Van Den Bogaert.