Zinckernagel over toekomst bij Standard: “Olympiacos teamgenoten willen me terug”

Zinckernagel over toekomst bij Standard: “Olympiacos teamgenoten willen me terug”

06-01-2023 10:59
6

Philip Zinkernagel beleeft een moeilijk seizoen. Het liep niet altijd van een leien dakje voor de Deen met slechts vier doelpunten. Standard staat momenteel op een zesde plek en neemt het vrijdag op tegen STVV. 

De Deen kreeg al vier keer een rood karton te zien tijdens het eerste deel van het seizoen. Ondanks de tegenslagen is hij toch tevreden over zijn periode bij Standard. Hij gelooft dat hij meer hoogtepunten dan dieptepunten heeft gekend. Denk maar aan zijn doelpunten tegen Club Brugge. 

“Je kunt natuurlijk niet elke wedstrijd twee doelpunten maken”, klinkt het bij de Deen. “Als ik een beetje een karikatuur maak, speelden we goed tegen de grote teams en hadden we meer moeite tegen kleinere teams”, vat hij samen.  

De Deen gaat in Het Belang van Limburg ook even in op de toekomst. Hij is tot het einde van het seizoen uitgeleend aan Standard, zonder koopoptie, van Olympiacos. “Iedereen weet dat het gewoon gaat om een lening en dat het niet alleen mijn beslissing is, om te blijven of niet”, aldus Zinckernagel. “Ik geniet van deze momenten, want een voetbalcarrière gaat snel. Maar ik weet nog niet wat mijn toekomst zal zijn."

Hij heeft enkele van zijn voormalige Olympiacos teamgenoten ontmoet tijdens het trainingskamp in Marbella. "Sommigen wilden dat ik terugkwam. Ze vertelden me dat ze me volgen, via sociale netwerken, en dat ze blij waren me te zien openbloeien”, klinkt het.