'Fans Mechelen en Kortrijk niet blij met tijdstip kwarfinale Beker van België'

'Fans Mechelen en Kortrijk niet blij met tijdstip kwarfinale Beker van België'

03-01-2023 16:10
5

De kwartfinale van de Beker van België tussen KV Kortrijk en KV Mechelen staat gepland voor volgende week woensdag om 18:30 uur, maar dit betekent dat de fans van beide clubs moeite zullen hebben om op tijd in het stadion van KVK te komen. Hun wens is dat de wedstrijd pas om 20:00 uur start. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

“Hoewel we als supporters de laatste jaren al heel veel speeldagen en uren hebben getrotseerd, is het als werkende of studerende supporter onmogelijk om de wedstrijd in het stadion op dit uur bij te wonen. “Een wedstrijd om 18u30 betekent immers dat veel supporters al om 15u of 16u moeten vertrekken – en dus ook al eerder moeten stoppen met werken – en in volle spitsperiode naar het stadion moeten rijden'', aldus het standpunt van de fans van Mechelen en Kortrijk.

KV Kortrijk schakelde in de achtste finale OH Leuven uit met 1-3. KV Mechelen was 1-0 te sterk voor RFC Seraing. De overige ploegen die nog strijden om de Beker van België zijn Zulte Waregem, St-Truidense VV, KRC Genk (koploper Jupiler Pro League), Royal Antwerp, Union SG en KAA Gent.