Neymar brengt Pelé geen laatste groet, ophef in Brazilië

Neymar zorgt voor ophef in Brazilië, Hakimi en Mbappé gooien olie op het vuur

3 januari 2023 om 12:46

Neymar heeft voor ophef in Brazilië gezorgd. De Paris Saint-Germain-vedette keert niet terug naar zijn vaderland om Pelé een laatste eer te bewijzen. Dat terwijl Kylian Mbappé en Achraf Hakimi vrijaf hebben gekregen om een NBA-wedstrijd van de Brooklyn Nets bij te wonen.

De vader van Neymar is namens de aanvaller afgevaardigd om bij de wake aanwezig te zijn. "Hij zal niet komen", vertelt Neymar senior. "Pelé heeft zoveel mensen geïnspireerd, hij heeft ons hier gebracht. Hij was een inspiratie voor alle generaties, hij was altijd een voorbeeld. Daarom heeft mijn zoon mij gevraagd om hier te zijn in zijn plaats, om de familie steun te bieden."

Het is onduidelijk waarom Neymar niet in Brazilië aanwezig kan zijn. Volgens informatie van RMC Sport heerst er ongeloof in zijn vaderland. Mbappé en Hakimi gooien onbewust extra olie op het vuur, doordat op beelden te zien is dat het tweetal in de Verenigde Staten is en dus niet bij PSG. RMC schrijft dat de Brazilianen boos op Neymar zijn, omdat hij jaarlijks terugkeert voor carnaval, maar nu niet om Pelé een laatste groet te brengen.