Neymar komt met prachtig eerbetoon aan Pelé: 'Je magie blijft voor altijd'

Neymar komt met prachtig eerbetoon aan Pelé: 'Je magie blijft voor altijd'

29-12-2022 21:46 Laatste update: 21:46
2

Neymar heeft met een prachtig statement gereageerd op het overlijden van voetbalicoon Pelé (82). De aanvaller van Paris Saint-Germain staat op het punt om het record van de Braziliaans topscorer aller tijden te verbreken, maar het respect dat hij voor Pelé heeft is immens.

'Voor Pelé was 10 gewoon een getal', begint Neymar zijn prachtige relaas op zijn Instagram. 'Deze uitspraak kwam op een gegeven moment in mijn leven voorbij. Deze zin is alleen wel onvolledig. Wat mij betreft was voetbal maar gewoon een sport, voordat Pelé begon met spelen. Hij heeft het allemaal veranderd. Hij zorgde ervoor dat voetbal kunst werd. Hij veranderde het spel in entertainment.'

Neymar ziet ook wat Pelé allemaal teweeg heeft gebracht in hun thuisland Brazilië. 'Hij gaf een stem aan de armen en de anders gekleurden, maar vooral gaf hij een stem aan Brazilië. Voetbal en Brazilië zijn door 'de koning' op de kaart gezet. Hij is weg, maar zijn magie zal voor altijd bij ons blijven. Pelé is voor altijd.' Neymar was ook een van de initiatoren van het spandoek dat de Seleção liet zien op het WK en waar ze de legende een hart mee onder de riem wilden steken.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door NJ 🇧🇷 (@neymarjr)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie