Kerstmaaltijd is Genk zwaar bevallen: De keeper was de beste man op het veld

Kerstmaaltijd is Genk zwaar bevallen: "De keeper was de beste man op het veld"

27-12-2022 10:20
3

KRC Genk heeft maagklachten overgehouden aan de kerstdis. Op het veld van KV Kortrijk leed de koploper haar tweede nederlaag van het seizoen (1-0), de eerste sinds de openingsspeeldag. Die viel enkel terecht te noemen, stelt Jacky Mathijssen vast.

Bij Genk waren vooral de aanvallende spelers niet op de afspraak, in tegenstelling tot Vandevoordt. "De keeper was de beste man op het veld bij KRC Genk", beaamt Mathijssen bij Het Belang van Limburg. Ook afgelopen woensdag blonk de belofte-international al uit. "Zowel in de beker tegen Anderlecht als in de competitie tegen KV Kortrijk hield hij met verschillende reddingen zijn ploeg overeind, maar jammer genoeg voor hem kon Avenatti binnen de vijf meter volledig vrijgelaten de bal binnen leggen. Anders was Maarten Vandevoordt de 'Man van de Week' geweest bij Racing."

Bij het Genkse tegendoelpunt had vooral de achterhoede dus boter op het hoofd, oordeelt Mathijssen. Volgens hem kreeg Dylan Mbayo te veel ruimte om de voorzet te trappen. "Dat zou niet mogen en was een vermijdbaar doelpunt. Te laks verdedigd bij blauw-wit", vindt de analist. Niettemin krijgt Kortrijk een pluim, in het bijzonder nieuwbakken trainer Bernd Storck. "Zijn teams starten altijd fel en met overgave."

Mathijssen vermoedt dat Genk best had kunnen leven met een gelijkspel in het Guldensporenstadion. "Nu werd het een verliesmatch. Dat is even incasseren, maar je moet het ook niet dramatiseren. Gewoon binnen enkele dagen op een realistische manier de terugronde aanpakken", luidt zijn advies. Dat zal ook moeten, want na de jaarwisseling komen er meteen twee krakers van jewelste uit. In de Jupiler Pro League ontvangt Genk titelverdediger Club Brugge, drie dagen later komt Royal Antwerp FC over de vloer in de kwartfinales van de Croky Cup.