'Avila maakt indruk op Van Bommel, Argentijn mag hopen op basisplek bij Antwerp'

'Avila maakt indruk op Van Bommel, Argentijn mag hopen op basisplek bij Antwerp'

18-12-2022 21:32
4

Gaston Avila mag dan toch beginnen hopen op meer speelminuten bij Royal Antwerp FC. De Argentijnse verdediger werd afgelopen zomer voor meer dan vier miljoen euro overgenomen van Boca Juniors, maar kwam amper in actie voor The Great Old. Daar kan nu verandering in komen.

Antwerp bereidt zich momenteel voor op de terugronde in de competitie en deed dat onder anderein Dubai. Daar kreeg Avila de kans om zich helemaal te bewijzen aan Mark van Bommel en zijn technische staf. Volgens Het Nieuwsblad wist Avila zich tijdens de stage ook te tonen.

Ook bij Het Laatste Nieuws klinkt het dat Avila steeds meer mag hopen op speelminuten. De Argentijn, die tot dusver slechts veertien minuten uitkwam voor The Great Old, mag ook hopen op een basisplek in de eerstvolgende competitiewedstrijd tegen Standard.

Avila zal dan ook de linksachter staan, waar Van Bommel voorlopig geen beroep kan doen op Sam Vines. De Amerikaan is nog enkele maanden buiten strijd door een zware blessure. Inmiddels werd Antwerp ook gelinkt aan Ajax-verdediger Daley Blind om de blessure van Vines op te vangen.