Vertrek van Martinez zindert na: Een verkeerde beleidskeuze

Vertrek van Martinez zindert na: "Een verkeerde beleidskeuze"

11-12-2022 10:16 Laatste update: 10:16
21

Roberto Martinez is sinds vorige week geen bondscoach meer. De Spanjaard slikte in de laatste maanden heel wat kritiek, maar zijn advocaat Jesse De Preter vindt dat onterecht. 

De Preter vindt dat de KBVB had moeten doorgaan met Martinez. "Hij waakte over het evenwicht tussen de korte en de lange termijn. Hij was bezig met een project waarbij jonge spelers achter de schermen worden klaargestoomd voor het WK 2026. Ze hadden Vermaelen kunnen vooruitschuiven en laten groeien aan de zijde van Roberto. Maar nu? Ik vind het een verkeerde beleidskeuze."

Volgens de media testte Martinez te weinig nieuwe spelers uit, maar ook dat vindt De Preter onzin. "Onana heeft gespeeld. Debast heeft drie matchen op rij gespeeld, maar voldeed niet. De Ketelaere heeft in het afgelopen jaar minuten gekregen. Doku was vaak geblesseerd. Trossard heeft zijn kansen niet gegrepen. Vertel mij dan eens wie hij dan nog kansen had moeten geven?"

De KBVB gaat nu op zoek naar een nieuwe bondscoach én een nieuwe technisch directeur. Voor die laatste functie werd onder meer Michel Preud'homme al genoemd.