‘De spelers van Anderlecht brachten de nacht door in het hotel’

‘De spelers van Anderlecht brachten de nacht door in het hotel’

24-10-2022 09:00
11

De wedstrijd tussen Standard en RSC Anderlecht ontaarde in een groot fiasco. De supporters van paars-wit zorgden ervoor dat de wedstrijd gestaakt werd. Ondanks de vele politieagenten die de Anderlecht-bus opwachten, keerden de spelers voor hun eigen veiligheid niet terug naar Neerpede. 

De spelers van Anderlecht zijn zondagavond na de Clasico niet naar huis gekeerd. Volgens Sudinfo hebben de spelers, na twee uur vast te hebben gezeten in hun kleedkamer vanwege de rellen, de nacht doorgebracht in een hotel. Uit schrik dat de situatie ook in Neerpede uit de hand zou lopen, hebben ze deze beslissing genomen. De fans van paars-wit stonden in Neerpede de spelers op te wachten in aanwezigheid van een heleboel politieagenten. De situatie was er zo grimmig dat er beslist werd om gewoon terug te keren naar het hotel. 

Dit is niet de eerste keer dat de spelers beslisten om in het hotel de nacht door te brengen. Een soortgelijke beslissing werd genomen na de Clasico in 2019. Toen sliep paars-wit ook een nacht in het hotel.