Cercle Brugge uit de degradatiezone na makkelijke zege tegen Eupen

15-10-2022 20:04
14

In de strijd tegen de degradatie heeft Cercle Brugge bijzonder belangrijke punten weten te pakken. In eigen huis was het te sterk voor KAS Eupen en won het met 5-1.

Met Cercle Bruggen KAS Eupen stonden twee staartploegen tegenover elkaar die een goed resultaat goed konden gebruiken. Er waren amper 3.000 aanwezige toeschouwers in het Jan Breydelstadion, maar die kregen wel een bijzonder vermakelijke eerste helft te zien.

Cercle Brugge was ook de betere in die eerste helft en wist na veertig minuten voetballen al een 3-0 voorsprong op het scorebord te zetten via Denkey, Somers en Ueda. De wedstrijd leek zo al voorbij, maar na een domme strafschopfout van Marcelin op Jeggo wist Eupen het via Peeters mogelijk nog spannend te gaan maken in de tweede helft.

De tweede helft zorgde niet meteen voor een ander verhaal. Ondanks dat doelpunt toonde Eupen geen ander gezicht en bleef Cercle de gevaarlijkste ploeg, zonder echt tot grote kansen te komen. Na het uur probeerde Eupen wel wat meer tot voetballen te komen, maar had het het moeilijk om ook mogelijkheden te creëren.

Uiteindelijk leek Cercle Brugge nog te gaan scoren nadat het een strafschop kreeg. Dino Hotic plaatste zich achter de bal maar scoorde niet. Denkey deed dat even later wél na een knappe actie en zorgde voor de 4-1 en in het slot met een nog mooier doelpunt uiteindelijk voor de 5-1 eindstand.