Belgisch voetbal verliest icoon: Michel Verschueren (91) is overleden

Belgisch voetbal verliest icoon: Michel Verschueren (91) is overleden

14-09-2022 09:44 Laatste update: 10:04
69

Het is een zwarte dag in de geschiedenis van RSC Anderlecht. Michel Verschueren is immers op 91-jarige leeftijd overleden. Jarenlang was Verschueren succesvol als manager van RSC Anderlecht

Verschueren was jarenlang als manager de rechterhand van de familie Vanden Stock. Eerst stond de Zilveren Vos voorzitter Constant Van den Stock bij. Daarna hielp hij diens zoon Roger met het besturen van RSC Anderlecht. Voor de familie Vanden Stock is Verschueren altijd door het vuur blijven gaan.

Succes, maar ook Nottingham en Mido
In 1997 was er het Nottingham-schandaal dat aan het licht kwam. Tijdens de halve finale van de UEFA Cup in 1984 had Vanden Stock scheidsrechter Emilio Guruceta Muro een miljoen Belgische frank 'geleend'. Ook in die zaak bleef Verschueren zijn baas verdedigen. Anderlecht leek toen even uitgesloten te worden van Europees voetbal, maar dat gebeurde uiteindelijk niet.

Verschueren regelde bij Anderlecht de transfers, die zorgde voor titels en bekers. Zo haalde hij onder meer Juan Lozano, Luc Nilis en Josip Weber naar het Astridpark. Zijn grootste teleurstelling op transfergebied kwam er door Mida. De Egyptenaar had zijn woord gegeven aan Anderlecht en poseerde zelfs met Verschueren, maar koos uiteindelijk om KAA Gent te verlaten voor Ajax.

In 2003 liet Verschueren met pijn in het hart Anderlecht achter zich. Herman Van Holsbeeck kwam als opvolger van Mister Michel naar paars-wit. De twee zouden nooit door het leven gaan als de beste vrienden. Later zou Michael Verschueren nog in de voetsporen treden van zijn vader Michel Verschueren als manager van Anderlecht.

Moeilijk na overlijden van vrouw
De laatste jaren ging het almaar minder met de gezondheid van Verschueren. Mentaal ging het helemaal bergaf toen zijn vrouw Marie-Louise Susic op 86-jarige leeftijd overleed in mei van vorig jaar. Deze week gaf Verschueren zelf nog aan dat hij de laatste tijd erg zwaar had. Nu is Verschueren weer bij 'ons moeder'. Het Belgische voetbal verliest een grote meneer.